Geocoins – Tull eller interessant tillegg til hobbyen?

Sporbare, en interessant del av geocachingen eller er det bare tull og et pengesluk?

Alle som driver med geocaching har vel på et eller annet tidspunkt vært innom en cache hvor det har ligget en eller flere reisevenner (travelbug). Selv synes jeg det er stas å finne slike og logge dem. Jeg har dessuten 4-5 stykker ute som er mine, og synes det er interessant å følge deres reiser fra cache til cache ute i verden.

På FAD2015, Sveriges mega event, var jeg så heldig å møte både Signal og en av Lackeys. Jeg fikk av begge disse en traveltag som jeg har på geocaching vesken min. Jeg har også en sporbar patch på vesken, samt at man kjøpte jo selvfølgelig en sporbar genser på FAD2015. Hunden vår har en sporbar «log my dog» tag, og begge bilene våre har selvfølgelig travelbug merker. Aller sist har jeg også et sporbart navneskilt som man tar frem på events eller andre steder hvor geocachere samles. Alle disse har jo et poeng til syvende og sist: Andre geocachere kan oppdage og logge disse. Det er jo artig å se hvem som oppdager oss (selv om jeg har tilgode å oppleve at noen oppdager disse utenfor events).

En annen ting er geocoins. Disse har jo en todelt funksjon: De kan sendes rundt som reisevenner, og mange samler på de. Samle på geocoins er noe jeg har blitt veldig interessert i den siste tiden. Etterhvert har jeg fått en liten samling, både med award coins, event relaterte coins, samt andre coins som har en sammenheng med hva jeg har oppnådd i min geocaching karriere. Jeg har også skaffet meg noen få andre geocoins som jeg har likt når jeg har sett de.

Så, hva gir det meg å samle på disse geocoins som andre ikke nødvendigvis kan oppdage uten at de er invitert hjem til meg og får se de i den sammenhengen? Vel, kort fortalt, jeg har vel en liten samlemani, samt at jeg synes det å stille ut min lille samling hjemme pynter opp i min «man-cave».

Om dine veier tilfeldigvis skulle krysse mine og du kommer på besøk hjem til meg er du selvfølgelig velkommen til å se på samlingen min og oppdage denne på geocaching.com.

Hvordan er det med deg? Har du dine egen reisevenner ute på tur eller samler du på geocoins?

2 thoughts on “Geocoins – Tull eller interessant tillegg til hobbyen?


  1. Jeg tenker at det er opp til alle og enhver å avgjøre om man vil samle på Geocoins eller ikke. Selv har jeg startet med å samle noen, i all hovedsak geocoins som forteller en historie. Et minne fra Geocachingen. For det meste er det milepælscoiner, men også fra steder. Jeg gjør det mest for egen del, men dersom noen vil se dem så tar jeg dem med på events og lignende. «Alle» vil jo logge dem for statistikken sin del 🙂


    1. Jeg har også som sagt begynt å samle på geocoins som har en historie eller annen betydning for meg. Og som du sier, alle vil jo logge dem for statistikken sin skyld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *